HOE VERZORGT U UW NIEUWE TATTOO?


Als u een nieuwe tatoeage heeft laten zetten wilt u natuurlijk dat deze zo snel mogelijk en zo goed mogelijk geneest. U wilt natuurlijk niet dat de kleuren vervagen of dat de nieuwe tattoo onherstelbare schade oploopt. Het verzorgingsproces is daarom het belangrijkste proces waar absoluut geen aandacht aan verloren mag gaan. Het genezingsproces verloopt in 3 fases (weken). Hieronder zullen we vertellen wat u moet doen voor de juiste verzorging en we zullen uitleggen wat elke fase inhoud. 1 fase duurt ongeveer 10 dagen wat nogal verschilt per persoon en de plek van de tatoeage.

 

Eerste 48 uur (Dagen 1-2)

Dit zijn de eerste 2 dagen van de nieuwe tatoeage en ook de meest cruciale fase. Hier is het belangrijk dat de tattoo goed schoon wordt gehouden, omdat deze nu het meest kwetsbaar is voor infecties.

 1. Gebruik een tattoo cleansing foam, wasgel of antibacteriële zeep + lauw water om te wassen.
 2. Dep de nieuwe tattoo voorzichtig droog met een schone, droge doek of keukenrol.
 3. Maak nieuwe tatoeages de eerste 48 uur een paar keer per dag schoon om infecties te voorkomen.

 

Week 1 (Dagen 3-9)

In week 1 van het genezingsproces zullen vaak na een paar dagen de korstjes beginnen op te treden. U moet zorgen dat u de tatoeage nog steeds goed schoonhoudt en goed vochtig blijft houden met een after tattoo crème.

 1. Was de nieuwe tatoeage voordat u een nazorg crème aanbrengt.
 2. Breng 3-4 keer per dag een dunne laag after tattoo pro of nazorg zalf aan. Het zorgt voor een vochtig wondklimaat, voorkomt ontstekingen en versnelt het genezingsproces.
 3. Was en desinfecteer altijd de handen vóór het insmeren.

 

Week 2 (Dagen 10-21)

Nu zal u last krijgen van jeuk, maar dit is een goed teken, want jeuk betekent genezing! Hoe moeilijk het ook is zorg dat u zo min mogelijk eraan krabt. In deze week zal de tatoeage het lelijkst eruit zien. Geen zorgen, dit hoort bij het proces.

 1. Breng 3-4 keer per dag tattoo lotion, tattoo balm, tattoo butter of een verzorgende crème aan om de huid te hydrateren en de genezing te bevorderen.
 2. Jeuk is genezing. Pluk of trek niet aan de korstjes.
 3. Blijf insmeren totdat de korstjes verdwenen zijn.

 

Week 3 (Dagen 22+)

De bovenlaag van de tatoeage is nu bijna genezen. Niet vergeten dat het insmeren in deze fase nog steeds erg belangrijk is. Volledige genezing van de nieuwe tatoeage kan enkele maanden duren.

 1. Het huidoppervlak zou binnen deze week moeten genezen. Blijf dus insmeren.
 2. Volledig herstel kan enkele maanden duren. Breng de dagelijkse verzorging 1-2 keer per dag aan om de huid gehydrateerd en de inktkleur levendig te houden.
 3. Blijf hydrateren en geniet van de nieuwe tatoeage.

 

Als u deze stappen goed opvolgt kunnen we u ervan verzekeren dat uw nieuwe tatoeage perfect zal genezen en het eindresultaat het mooiste zal zijn. Wij bieden diverse producten aan die u goed op weg kunnen helpen met het optimaal genezen en verzorgen van uw nieuwe tattoo. Bekijk hier onze tattoo nazorg producten.

 

Liever de nazorg instructies opslaan? Hieronder kunt u deze in het Nederlands of Engels downloaden.

Nazorg instructies NL
Aftercare instructions EN