TIPS PIERCEN EN TATOEËREN


Helaas laten de meeste mensen zich piercen of tatoeëren zonder enige voorbereiding. Dat gaat meestal goed, totdat het fout gaat. Wij willen dat u deze veelgemaakte fouten voorkomt, door onze kennis met u te delen en helpen u graag met wat tips wanneer u een tattoo of piercing gaat zetten!

 

1. Laat u goed informeren over de studio waar u uw tattoo of piercing wilt laten zetten. Kies bij voorkeur een studio met ervaren artiesten en een goede reputatie. Tegenwoordig kunt u online het werk van artiesten bekijken en beslissen bij wie u het wilt laten doen.

 

2. Check of de studio (in Nederland) is goedgekeurd door de GGD. Via deze link kunt u dat gelijk zien: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio

 

3. Lees beoordelingen of reacties van klanten op bijvoorveeld Google. Kijk niet alleen naar de gemiddelde beoordeling, maar ook naar het aantal beoordelingen. Hoe meer beoordelingen, hoe betrouwbaarder de beoordeling vaak is. De meest recente beoordelingen zijn vaak waardevoller dan oudere beoordelingen.

 

4. Check of het verplicht is om gezondheidsverklaring of toestemmingsformulier te tekenen voordat u een tattoo of piercing laat zetten. Het is namelijk veel veiliger voor u als er van te voren bekend is of u een bepaalde allergie, stoornis of ziekte heeft. Bijvoorbeeld: als u diabetes heeft, is er grotere kans op bloedingen tijdens het piercen of tatoeëren en is het te verwachten dat het genezingsproces langer duurt dan gemiddeld. Soms is het nodig dat er toegepaste materialen worden gebruikt in verband met bepaalde allergieën.

 

5. Welke nazorg heeft u nodig? Wij hebben namelijk verschillende nazorg middelen en de meeste zijn goed, maar er is ook een kans dat een middel te agressief is voor u en u daardoor een allergische reactie krijgt. Vraag dit aan uw artiest, zij zijn hier ervaren in en weten vaak wat werkt en goed is voor u. Twijfelt u of weet u zich geen raad dan kan u hiervoor ook altijd bij onze klantenservice terecht. Bekijk hier onze Nazorg middelen

 

6. Check welke materialen worden gebruikt om mee te piercen. Het genezingsproces zal korter zijn en beter verlopen als er piercings van titanium of bio-plast worden gebruikt. Chirurgisch staal is ook toegestaan als materiaal voor de eerste piercing, zorgt voor een langer genezingsproces dan titanium of bio-plast.

 

7. Check of de studio of artiest de mogelijkheid biedt om te helpen bij eventuele problemen na het piercen of tatoeëren.

  • Hoe zijn ze bereikbaar?
  • Hoeveel dagen per week is de studio open en tot hoe laat?
  • Krijgt u de juiste nazorg instructies?
  • Zijn ze bereikbaar via WhatsApp nadat u een tattoo of piercing hebt laten zetten?

 

8. Draag de juiste kleding. Het is bijvoorbeeld erg onpraktisch als u een strak hemd draagt wanneer u een navelpiercing laat zetten, of dat deel van uw lichaam laat tatoeëren.

 

9. Ga nooit met een lege maag naar uw sessie en eet iets voordat u gepierced of getatoeëerd wordt! Dit is erg belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld Dextro, want u wilt niet flauwvallen tijdens of na uw sessie. Suiker in uw bloed helpt tevens om minder pijn te voelen. Wij hebben Dextro Energy poeder dat makkelijk gemengd kan worden met sap of water. Koop direct dit product in onze shop Bekijk hier Dextro Energy Dextropur Poeder

 

10. Drink geen alcohol en gebruik geen drugs de dag of avond voordat u uw piercing of tattoo laat zetten. Zo voorkomt u onnodige bloedingen. De tattoo-artiest kan moeilijk werken met veel bloed en de inkt zal hierdoor minder goed pakken.

 

11. Als u nog steeds bang bent voor de behandeling, kunt u een tattoo crème gebruiken om de sessie aangenamer te maken door deze aan te brengen op de plek waar u de tatoeage of piercing zal zetten. Wij adviseren u graag bij het kopen van één van onze tattoo zalven. Bekijk onze shop en kies direct uw crème! Bekijk hier onze Tattoo Crèmes

 

12. Mochten deze tips niet genoeg zijn en bent u nog steeds bang voor de behandeling is het sinds kort mogelijk om in sommige studio’s een extra hypnose/ontspanningsbehandeling te boeken bij het zetten van een piercing of tattoo. Vraag de studio of ze deze mogelijkheid bieden.