DINGEN DIE JE NIET MOET DOEN MET JE NIEUWE TATTOO

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 17:22

Wanneer je een nieuwe tattoo hebt gezet zijn er dingen die je nieuwe tatoeage kunnen verpesten als je er niet goed voor zorgt. Je moet onthouden dat een tatoeage niet alleen een stukje lichaamskunst is, maar ook een open wond in je huid, dus moet je passende voorzorgsmaatregelen en acties nemen. Je moet voor je tatoeage zorgen en ook voor je huid/lichaam. Lees hier wat je niet moet doen met je nieuwe tattoo!

 

1. Niet luisteren naar de Tattoo Artiest.

Een van de belangrijkste dingen die een nieuwe tatoeage kunnen verpesten, is het negeren van de instructies die je tatoeëerder je geeft. Heb je gezien hoe ze allemaal met inkt bedekt zijn? Ze weten zonder twijfel waar ze het over hebben! Luister goed naar alles wat ze je vertellen tijdens en na het tatoeëren. Hun parels van wijsheid zullen nuttiger zijn dan alles wat je online kunt vinden! Het lichaam en de tatoeages van iedereen zijn anders, en wie zou het beter weten dan de persoon die het kunstwerk daadwerkelijk aan je lichaam heeft toegevoegd?

 

2. Korsten plukken.

Je tatoeage zal een paar weken nadat het is gedaan natuurlijk gaan korsten. Denk er eens over na, je hebt een aantal kleine naalden herhaaldelijk in je huid geduwd; het zal duidelijk wat tijd nodig hebben om te genezen! Je moet er absoluut voor zorgen dat je de korstjes die zich vormen niet plukt, omdat het gevaar bestaat dat de inkt die onder je huid is afgezet met de korst meegaat. De korstige lagen vallen op natuurlijke wijze weg wanneer het gebied volledig is genezen.

 

3. Erop slapen.

Als je kunt, probeer dan te voorkomen dat je direct bovenop het deel van je lichaam gaat slapen dat je hebt laten tatoeëren. Het is de beste manier om onvoorziene infecties of irritaties te voorkomen, omdat er minder kans is op zweet en extra warmte in het specifieke gebied. Als je een groot rugstuk hebt laten doen en alleen zo liggend kunt slapen, doe dan bijvoorbeeld een handdoek tussen jezelf en je matras voor wat extra bescherming.

 

4. Langdurig onder water.

Als je eenmaal een nieuwe tatoeage hebt genomen, moet je echt een week of twee wachten voordat je hem langdurig blootstelt aan water. Natuurlijk is een snelle douche absoluut prima, maar twee uur in het bad doorbrengen of een lange duik nemen in uw plaatselijke zwembad moet worden vermeden. Stilstaand water is een broedplaats voor bacteriën, iets waaraan je niet wilt worden blootgesteld met in wezen een nog open 'wond'.

 

5. Te lang bedekt.

Je tatoeage wordt bij het verlaten van de salon bedekt met een plastic 'verband', maar je moet deze plastic laag niet te lang laten zitten. Het plastic helpt om het bloed naar buiten te trekken en je poriën te openen, maar na een tijdje moet je het verwijderen en het genezings- en korstvormingsproces laten beginnen.

 

6. Directe zonlicht.

Een gloednieuwe tatoeage zal erg gevoelig aanvoelen op je lichaam, en zonlicht zal alleen maar bijdragen aan de gevoeligheid als je je nieuwe body art te lang en te snel bloot laat. Je wilt niet het risico lopen zonnebrand te krijgen op het vers geïnkte gebied, dit zal te veel huidirritatie veroorzaken. Zorg dat je je nieuwe tatoeage beschermt tegen de zon en shop direct onze Tattoo Bescherming producten.

 

7. Te veel aanraken.

Ook al is het echt mooi en kan je er niet vanaf blijven. Streel het of por het, je moet extra je best doen om te proberen om je tatoeage niet te veel aan te raken terwijl deze zich in de genezingsfase bevindt. Hoewel we denken dat we echt schoon zijn, kunnen onze vingernagels veel vervelende bacteriën bevatten die schade kunnen toebrengen aan een gevoelige en genezende huid. Je hebt tijd geïnvesteerd om te beslissen wat je tatoeage zou zijn en dat je hem zou dragen. Je hebt tijd en geld geïnvesteerd om het te krijgen. Nu moet je investeren in het verzorgen ervan. Ga direct naar onze Tattoo Nazorg.

 

Hoe beoordeelt u dit artikel?

Rating: 4.8571428571429 sterren
14 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.